När badrummet måste renoveras

Badrummet är vad som möter de flesta av oss varje morgon. Det är där vi står och gäspar och ska hämta inspiration inför en ny dag och det är där vi duschar och snyggar till oss både till vardags och till fest. Det är viktigt att badrummet är trivsamt och funktionellt och självklart bör det kännas fräscht och hygieniskt. Ett badrum slits över tid och efter ett antal år känns det inte lika behagligt längre eller så kan behoven förändras och viljan att göra om badrummet. Då är det förmodligen dags att renovera badrummet. Hur ser ditt drömbadrum ut? Skissa och fundera och ta sedan kontakt med något företag som kan hjälpa dig att få ditt drömbadrum.

Planera din renovering

Det finns många sätt att renovera och ibland kan det även bli fråga om att faktiskt bygga om lite. Det trånga gamla badrummet kanske kan bli lite rymligare genom flytt av en vägg eller borttagning av badkar? Att ge toalett och handfat nya placeringar kan också göra att befintlig yta utnyttjas mer effektivt så att rummet därmed känns luftigare. Genom att planera renoveringen brukar det också bli tydligt vad det är som behöver göras och vad som är viktigt att tänka på. Nu för tiden är det också många som vill tänka till lite extra kring klimatsmarta lösningar och då behövs förstås extra snålspolande toaletter och kranar med modern teknik.

Medan renoveringen pågår

En badrumsrenovering av det lite större slaget påverkar oundvikligen det dagliga livet. Plötsligt är det inte självklart att kunna duscha på morgonen eftersom det kan bli ett glapp mellan när den gamla duschen tas bort tills den nya är på plats. Är även handfatet bortplockat kan den dagliga hygienen få skötas vid diskbänken när det är som värst. Toalettfrågan måste man däremot alltid lösa på ett vettigt sätt. Finns det mer än en toalett i bostaden är problemet inte större än att det kan bli kö ibland, men annars behövs noggrann tidsplan och kanske även möjlighet att bo någon annanstans ett par dagar tills allt är på plats och klart att börja användas.

Proffsig renovering betyder allt

Välj alltid proffs av hög kvalitet när det gäller badrumsrenoveringar. Det är så mycket att tänka på, installationer som måste göras exakt rätt och oftast av hantverkare med särskilda våtrumscertifikat. I ett badrum finns både elektricitet och vatten, det kan bli en livsfarlig kombination om det slarvas fram av någon normalhändig amatör. Chansa aldrig! Det finns inga försäkringsbolag som ersätter slarvigt renoverade badrum. Den bästa och enda försäkringen är faktiskt att anlita behöriga och professionella hantverkare som har de certifikat som behövs för denna typ av jobb.